Bárányhimlő
Azt álmodtam, hogy pöttyös labda vagyok
és enyém az egész játszótér.
Össze-vissza gurultam,
kicsit sem arra, amerre rúgtak.
Egy rendőr a sípjába fújt
egy őszülő néni méltatlankodott,
mikor kiszaladtam az útra.
Fogják meg!-kiáltották többen-
ez a labda csak úgy elgurult!
Én meg nevettem rajtuk,
nagyon tetszett az elveszés.
Egész éjjel gurultam, reggelre
bejártam a világot.
Ja, és a lényeg: a pöttyek
ébredés után sem tűntek el.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-09 22:41:15
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-09 22:41:15