Fakad- e a szőlő?
Gyere kedvesem! Nézd meg velem,
fakad-e már a szőlő! Hajt-e már?
Éled-e már? Érez-e? Gyere!
Vár a föld szaga, vár a Nap heve!
Csak gyere!
Tudom, erre nem mindig vágyom,
s nem mindig akarlak elbírni se.
Mégis óhajtom látni párom,
kezünk közt fakad-e rügy,
s levéllé lesz-e egy száron…
Hajh, hogy örökké szeretlek-e?
Azt ki mondja, ki látja be? Csak gyere!
Léptem lassan a te lépteddé lesz,
szívem érzi majd, ha dobban
mellette ered.
Ahogy most fakad, ahogy most izzik,
most gyógyul, s most vérzik,
most látom, most érzem,
s nem feledem el, ha értem.
Eldobta köntösét a nyár, le az útra.
Csörgő avarán lépkedünk fel a dombra.
Ereszt-e a tél elfonnyadó ujja?
Betakarja-e suttogó hajad?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-12-20 17:19:46
Utolsó módosítás ideje: 2019-12-20 17:19:46