18+
Zsuzskának
A sorra sor rovódik, és rakódik érre mész,
amíg körülzsibong s kifoszt az esztelen bazár;
tilalmas álmaim miatt beton-gubóba zár
a Lét, amint az istenem pirulva félrenéz…
Szitálhat évre év, a tiszta szó egén kvazár
"az én Zsuzsám", a többi trend-kreálta bérzenész.
Te tünde-táncba rejtezőn ezernyi térben élsz
örökkön, üstökös csodálat arcodért az ár!
De kényemül pojáca-csőszre nem szavazhatok:
ne tőlem óvja májusod, ki nem betűzte még
a Rúna szűz igéit, ős varázs-gyakorlatok
ködét se járta! Szent meződre tart a Tűzkerék:
fogadd az eskümet, megillet! És ha porladok,
sirasson orgonád, becézzen átok űzte ég!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Füstjelek (Budapest, 2019)
Kiadó: ASKM
Feltöltés ideje: 2019-10-04 10:28:24
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-04 10:28:24