De amikor
Ebben a zene maradias csend-lampion ködben
olykor a ravasz kristálykrokodilok és tömlöc bogárkák
rágcsálják a felemás indaminták gyékénybordázott fogkerítéseit,
olyan himlő ötlettel palástolt nyeremény áramlatban,
amiben egy vésett kőszivárvány is csak reménypupilláit
tudja egyenletes tempóban ragyogósra élezni.
Nem minden földtemplom és viasztrónus képes
túlcsordult méz-olvadék fegyverzettel ráijeszteni egy
harcos vasfény sűrű seregletre. De ha rádobálódik
a másnapviola romboló bombáiban, még akkor se
tanácstalan ez a valaha történő megpecsélt tárlat-rendtartás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-09-26 16:38:38
Utolsó módosítás ideje: 2019-09-26 16:38:38