az átlagember (j)
átlagos súllyal indult a világba
úgy fejlődött ahogyan a legtöbb csecsemő
oviba kezdett járni háromévesen
hatéves korában elsőosztályba lépett
nem ért el különösebb eredményeket
ipariban tanult tovább közepesen végezte el
majd élte a kétkezi munkások hétköznapjait
nem vett könyvet többé a kezébe
a statisztikának megfelelve két gyereket nemzett
kétszobás panelban lakott trabanttal járta az utakat
miközben lakodalmas zenét hallgatott
a szandált zoknival hordta
siltes sapka takarta korán kopaszodó fejét
a napot egy kupica pálinkával kezdte sörhasat eresztett
és a kocsmába olykor betért pletykát hallgatni
eszébe sem jutott hogy a családját külföldre vigye nyaralni
a Balatonra is csak kétszer addig nyüstölte felesége
nem vágyott arra hogy nagyot alkosson
közömbös volt számára minden ami új
szürke életét csak a halála tette különössé:
agyonütötte egy kósza villám
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-09-16 01:02:55
Utolsó módosítás ideje: 2019-09-22 19:26:42