Szaggatott kilégzés két hosszú szünettel a végén
olyan a te szád kedves
mint a foghíjas gereblye
a hátsókert gányolt barázdáiban
a te erős karod
a jó öreg grizzlykével
méltán vetekszik
tégy engem mint egy
pecsétet a te pufajkádra szerelmem
és soha ki ne mossál
összeroppant engem a te
nagy szerelmed pszihém
odvas dióhoz hasonló
ne járj hozzám kedves
sok a kutyagumi erre
mint a lócitrom volt régen
az útaink porában
magas az én lándzsás
zöld kerítésem
ha nem hallom a csengőt
kívül maradsz rajta
legyen nagy a te nyugdíjad
nagyon nagy szerelmem
s hosszú mint a rétes
az életed
*
tanulgatunk tanulgatunk
gatunk-gatunk
hogy legyen mit
felejteni felejteni
teni-teni
felejtgetünk felejtgetünk
getünk-getünk
hogy legyen mit
tanulni tanulni
ulni-ulni
egek
hosszú vagy rövid?
rövid vagy hosszú?
u vagy ú az u?
az u rövid u
ú!
pedig tudtam
de mostanra
elfelejtettem
mindjárt odaérek
ahol lennem kell
ahol lenni akarok
amióta ismertem tudtam a nevét
kérdeztem tőle valamit
(legyőzve a gátlást)
első adandó alkalommal
mikor csak állt ott,
és nem kellett megállítanom
azóta nem tudom a nevét
miért?
amiért
nem vállalunk
felelősséget elfelejtjük
robogok a Metrón
robog velem a Metró
robogunk felé
a Fővám tér következik
meg kellett néznem
a kijelzőn
hogy írják?
újra tanulok mindent
enni járni aludni írni
a régi lebomlik
fáj a karcsúsodás
de ki kell szabnom magam
a kiszabott időben
a kiszabott életbe
hat kilót már lefaragtam
öröm s nem bánat
jobban bírom így magam
és csípem
nézegetem az ismerős alakot
és gyönyörködöm
a mosdók tele vannak tükrökkel
vesd elém a szavakat
s felcsippentem őket
összeszedem mint járólapról
az elgurult gyöngyöt
a természetes versbeszédet preferáljuk
azt
én és a kishúgom
aki meg sem született
csak semmi pátosz semmi póz
semmi nagyot mondani akarás
úgy mint ahogy víz folyik
a bádog
ereszcsatornában
mindjárt odaérek ahol
lennem kell
ahol lenni akarok
várnak
egy tiszteletadásra
"tisztelet az őrült zseninek
Tandorinak"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-09-09 09:47:13
Utolsó módosítás ideje: 2019-09-09 14:50:07