vajda 3
nem abban volt ez fix
de én mégis úgy idézem fel a képet
hogy kék hawaii inget viselt rövidnadrággal
az irodája pedig mintha lomtalanításkor
összeszedett bútorokból lenne berendezve
'satöbbi
emlékszem hogyan mesélte full rekedt hangon
(valamikor dohányzott, vagy még mindig
erős bagós lenne? - ez járt a fejembe)
hogy a hely tulajdonképpen ütközőzóna
határmezsgye a civilizáció és a
civilizálatlanság között
de most nyáron egyébként tök okés
esetleg valakiben van alkohol
akkor hőbörög az esti beengedésnél
de a tél az olyan mint a háború
a "frontról" az utcai kollégák begyűjtik
és leborítják a küszöb elé a "sebesülteket"
'satöbbi 'satöbbi
lenyűgözött a duma
de be is szartam
megegyeztünk hogy nemsokára jövök önkéntesnek
először csak a beengedéshez öttől kilencig
aztán ha tetszik éjszakára az ügyeletbe
kétszer jelentkeztem szolgálatra
először visszamondtam pár nappal előtte
aztán már vissza se csak nem mentem le
azóta is ott van a levél piszkozatba
hogy bocs hogy nem jöttem de
próbáljuk meg talán a nyolcadik hó elsejét
'satöbbi 'satöbbi 'satöbbi
2019.07.17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-17 12:47:43
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-17 13:25:25