napfogyatkozás
lassan szálló pihepárt követ tekintetünk:
a lombölelésből kirebbent két madárt.
azóta asztal-csendben fogynak a napok,
s az otthon-meleg radiátorán egy-két fokot
lejjebb csavar a kezünk. a pezsgős éjszakák
buborékos fényeit elnyelte az idő.
zizegő vánkoson sebeket ápolunk. álmodunk.
majd fekete-fehérbe villan az utca.
egy kockányi visszatérő képbe tolakszik a
magány rémülete. ellene halhatatlanná
imádkozzuk a szeretni-készt, s ha tenger ölén
éled a vég, szivárványszemű szirénként
várunk medúzacsókokra, hogy minket is
áttetsző testébe fogadjon a mély. de ébredünk.
levendulakék illúziót túr szét az idő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-13 07:29:43
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-13 16:02:47