milonga
ami belőled itt maradt
pár porlepte fénytelen kacat
törött fülű matt porcelán csésze
régvolt egészek csonka része
foszló szélű szakadt lepkeháló
molyrágta burában lámpa álló
ajtórésbe vasalt bogár halk dala
ezeregy éjszaka pézsma illata
szád íze ahogy azt képzelem
keretbe préselt száz félelem
villányi syrah 2007
borostyán könnybe ragadt emlék
a hűség fénye kutyám szemében
a kéjre éhes pasztell szemérem
kicsorbult rozsdás rózsametsző olló
ami majdnem olyan de csak hasonló
templomkerti bazsarózsa selyme
kápolnamély csendek rejtelme
hóban guggoló bokrok lélegzete
zongorára komponált törtfehér zene
hintaló szuvas keretre rögzített
pár szétütött fejű apró jancsiszeg
zuhanyrózsára lassan növő vízkő
a szombat reggel mondjuk úgy tíztől
a mézben pácolt csirke illata
a fehér sziromban ringó szilvafa
szalvétát áztató parizeres kenyér
ami négy fogással mégis felér
egy-két vers 17 szótagban ragadt
napfénytől kába félholt aranyhalak
teraszkorlátra futó hajnalka halk szava
pár hajnalba hajló szerelmes éjszaka
csillogó óarany bross hajában a holdnak
kék formára selymet simító holnap
itt marad velem vagy csak képzelem
mozaikkockákra tépkedem
s ha kérdezik mégis mi volt hát
bennem emléked táncol milongát
katángos úton ott leszek ne félj
hogy holnap is a kékben tetten érj
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-06-12 10:36:57
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-12 10:36:57