egy ideje már csak
szavakba szeretek bele olyanokba
mint a napvitorla a foggyökérhártya
vagy a gyöngyköles mikor mit vet elém
a hétköznapok rulettkereke vagy az eke
amivel a valóság talaját barázdákba
forgatom ökör helyett magamat fogva
be nap mint nap a járomba nézzétek
most is hogy ijesztgetem itt a madarakat
nehogy kicsipegessék nekem a szövegből
a legszebb szavakat a fejemen napvitorla
a számban gyöngyköles már csak a foggyökérhártyának
kell megkeresni a helyét és elmondhatom
hogy ma is megúsztam a háborút
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-04 01:55:13
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-04 01:55:13