Pityke őrmesternek tisztelettel jelentem (javított)
Miközben ökölbe szorított kézzel kerülgetem a
pirézeket asztma sprayt szopogatva, kedvem
támadt kurjantani egy nagyot. Egyszóval ripityom!
Ripityom kedves barátaim, szervusztok honfitársak,
áldás, békesség mindenkinek! Még nekem is.
Nem idegeskedem. Nincs miért. A kocka el
van vetve. Minden út Rómába vezet, s a hétszer
hét szűk esztendő után biztosított a Kánaán. Együtt
mindenre képesek vagyunk! Megállítjuk azt is, ami
nem mozog. Bevesszük a kártyavárakat a kaszi-
nókban, kutyából csináljuk a szalonnát és szakmát
adunk az írástudatlanok kezébe. Nem ám ceruzát!
Apropó! Mi nem politizálunk az iskolában. Ha az órán
fölhorkant egy gyerek ijedten pisszegünk: Voldemort
nagyúr nevét szádra ne vedd! Majd csendesen Hitlerre
tereljük a szót. S az utolsó órát imával zárjuk. Akkor a
hihihi lányok és poén partizánok szövetsége felbomlik.
- Osztály vigyázz! Oszolhatsz! - oszlatunk. Krétacsiga
csíkot húzunk a közös jövő felé, majd kollektív
kézmosás után naplóba véssük: Bevégeztetett!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-03-22 11:01:32
Utolsó módosítás ideje: 2019-03-22 11:10:04