"kapaszkodás árnyékágon"
"Gyurcsi - Zalán György
hát ez kiráj" című versére
félek
többnyire tudom hogy mitől és egy idő után megnyugszom
de ez a félelem most ismeretlen
pontatlan
széteső
mintha egy hídomlás pillanatában lennél
és nem tudod eldönteni érint-e téged
lehet hogy már megúsztad
de még ott lebeg a pillanatban
a te teljes megsemmisülésed is
félek
nem személyre szabott félelem ez
a magam sorsa rendezett egész
se kifelé se befelé nincs már semmiféle elszámolni valóm
amiket esetleg még annak éreznék az már illúzió
az oxigénhiányos agysejtek káprázatában
egy-egy tápászkodási pont
vagy hasonló
jelentősége már csak annyi mint a kiöregedett én
személyes ambíciójában egy huszonéves önzése
félek
hogy ami most itt van nem pünkösdi királyság
a cehhét a népétől egy kiügyeskedett hatalmi vákuumban
a hatályosra formált jogszabályok szerint szedi be
és visszajuttat belőle mindenkor mindenkinek annyit
amennyi a mozgató zsinór működtetéséhez szükséges
van akiknél kétezer de van akiknél kétszázezer milliárd
a kétezer természetesen alamizsna
a kétszázezer milliárd tömbösített hatalom
amiből már igazi királyságot is ki lehet ügyeskedni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-02-14 23:59:55
Utolsó módosítás ideje: 2019-02-14 23:59:55