több mint egyke
1. tézis
egy az egyben mese
egy egyszemélyes kasztról
ki ismeri mondaná is nem is
elcsente a diót vesszőkosarába
megállította vele az arra járót
fél-kontrollt gyakorolva rajta
hogy mikor megy tovább azt eldönthette
önbecsülése tolvajéval vetekszik
rajta kaphatták volna
2. antitézis
több magánál
előlegezett büntetéseket csikart ki
lassúbb volt mint a sánta kutya
utolérte a kontroll másik fele
áztatott vesszővel
3. folyomány
a megalázottak bűzkeségével*
keresgél rakosgat szüntelen
egy kirakós játék elgurult darabkáit
mit egyben még sosem (látott).
* etimológia: a büszkeség szavunk eredete
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-11-14 07:20:03
Utolsó módosítás ideje: 2018-11-25 14:52:57