változatok októberre
1
.
Ablakom hajnali ébredésén
az idő belopta morcos zaját.
Ázott, piszkos volt tegnap az éjjel,
melyet a reggel sem mosdatott át.
Elkésett fényével dideregve,
rám lehelt hatvankét októberem.
Hiába ősz kőszívű ítésze,
lány-könnyű nyaram el nem engedem.
(2016)
2.
most is szeleket dobálsz
varjakon lovagolsz
esőt csinálsz
halni kérsz
hideglelős lett tőled minden
a föld a fák az ég
küldd csak a mulandót ellenem
csatánkat úgyis én nyerem
kardom jó erős nyár-acél
(2018)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-22 00:11:24
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-22 20:14:25