Mint a mesében
Mint a mesében, úgy él.
Mint a nagyobbik fiú,
aki hiába indul útnak,
az állatok beszédét
nem érti,
az erdő fái nem segítik,
törődik, fárad, révbe
nem ér.
Ha egyszer majd felszabadul
az átok alól,
eltörli a mesék törvényét:
ő üli meg az egyszarvút,
a sárkány fejét ő csapja le,
a királylány is övé lesz,
a kisebbik meg, az az átok,
akit a mese máskor
a tenyerén hord,
csak bámul majd,
hogyan hagyja maga mögött,
milyen egyenes, merész léptekkel
a középszerűség mocsarát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-15 19:30:55
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-15 19:30:55