A konyhában álltam.
Az ablakkeretre
rászállt egy lepke.
Odafújtam neki. Füstöt.
Láttam, ahogy szállni próbált.
Láttam, ahogy légért küzdött.
Aztán hátat fordítottam.
Bűntudattal visszanéztem.
Láttam, hogy még mindig ott van.
Vajon, ha valaki engem
ugyanilyen füsttel fedne,
lehetnék-e én is lepke?