meglehet ma már zsenánt a májusi esőről verset írni
az ablakból figyeltük ahogy pattogtak a vízszemek
végig a grádicson az udvaron a kapu alatt
tudták az utat az árokig
mikor elállt siettünk megnézni milyen eső után a part
keltek-e gombák és békák ezalatt
s ha ázott szagoktól részeggé válva ugráltunk a pocsolyákba
nem szólt senki miatta
később a városban is találkoztam vele
szerelmes voltam és a srácra vártam
együtt jöttek láttam a fiú hajában
nem tudtam hogy eső is lehet jövőknek hírnöke
ha tehetném most két fiamnak adnám a májust
érezzék mentsék a fontosak közé
s akkor majd ott leszek én is a sárban
a fűszagú friss pocsolyákban
mert nem bírom itt hagyni csak úgy
szó nélkül semmiképp
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-14 00:45:55
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-14 06:47:15