Nem eladó
Nincsen apám, se anyám.
Soha nem is volt.
Csak a farkas torkú hegy.
Csak a kába Hold.
Se istenem, se hazám.
Enyém lett a Föld.
Angyalsereg vigyáz rám.
Meg a repülők.
Se bölcsőm, se szemfedőm.
Megszoktam, na és.
Elkotor majd valaki.
Torkunkon a kés.
Se csókom, se szeretőm.
Aki volt, se volt,
csak az álom-temetőm:
kedves, sötét holt.
------
Embert most már nem ölök.
Nem túl nagy öröm.
Bratyizhatsz az ördöggel:
ő vág fültövön.
Harmadnapja nem eszek.
Nem is akarok!
Még egy hétig böjtölök:
Kicsit tisztulok.
Hány esztendőm? Nem tudom.
Kószál a lélek.
Nemtelen és kortalan.
Bürök. Csend. ÉLEK!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Comitatus, 2018.03.08
Feltöltés ideje: 2018-04-22 22:13:44
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-22 22:13:44