Utolsó szál
Nem nézem a málló vakolatot a rozsdás korlátokat a megsüllyedt küszöböt Nem
nézem a kifutott ételek nyomaiba öltözött öreg sparheltet a morzsától morzsáig
vonuló hangyaoszlopot a szemetesben heverő zöldes kenyérmaradékot Nem
nézem a három lábon billegő kádat és a rajta keresztbevetett deszkán ülő
horpadt lavórból lomhán csepegő vizet Nem nézem a nemzedékek láb
nyomától megkopott szőnyegeket a foghíjas néhol repesznyomoktól
megfeketedett lépteim nyomán nyiszorgó parkettet Nem nézem a sa
rkokban bagzó poregereket a szekrény alá suvasztott ócska bádog t
epsit amiből még mindig a hajdani Maci cica pisiszaga tekereg felé
m Nem nézem a lánykori megsárgult képeslapot mely szakadtan fi
tyeg a fiók aljából sem a tv sarkának támasztott girbegurba fényké
pet melyre a rászáradt könnyek vetették a hullámokat Nem nézem
az asztalt elborító gyógyszeres fiolákat dobozokat tégelyeket sem
az agyonnyűtt járókeretet melynek csáléra taposott gumiharangjai
az elmúlást kongatják Nem nézem a félúton végleg elakadt redőn
yt sem a homályos ablaküveget amin még a napsugár is csak fél
szívvel szivárog át Nem nézem az avítt falvédőket a mennyezet
felé indázó ujjnyi repedést a plafon örök szürkületében immár
önmagát szövő pókhálót Nem nézem a kacska lábakat a
torzult csípőt a ziháló mellkast a zilált ősz hajszálak
gyérülő erdejében tanyát vert májfoltos tisztá
sokat Csak a szemet látom Mama
szemeit amelyek egyetlen panasz
vagy jajszó nélkül is
elementáris erővel
kapaszkodnak
belém mint
ha egyet
len len
nék ak
i még
g szá
mon
tar
tj
a
a
l
é
t
e
z
é
s
é
t
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-12 19:47:04
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-12 19:47:04