EGY FURCSA TÖRTÉNET
A ceruzahegyező
kifogott rajtam:
ménesemet megríkatta és engem kiáltott ki tölcsérnek.
Ökobazár kánaánja
volt a relief
és elérte,
hogy szobámba lopózzék a már rég üdvözült madárijesztő.
S így szólt a jövevény;
hiába sanyargatod magad,
a sajt könnyebben megdagad,
minthogy te bálvánnyá válj.
Igaz, akkoriban sokat foglalkoztatott ez a téma…
Hiába jártam inkognitóban,
a füleim elálltak
és útként nyúlt ki alattam a rétestészta.
Bogaraimon túladtam,
de bálvány helyett szivárvány lettem,
odatapadtam a törökmézhez
és elhajlítottam egy homokóra szünetjelét. -
A madárijesztő megdicsért,
- ez itt a tét -, duruzsolta, majd
mágnest helyezett a szerveimre,
aztán elvonult egy szerzetesrendbe.
A ceruzahegyező azóta is püföli
az avítt köd mérlegserpenyőjét;
minden hiába, a rózsaszínű malacperselyt
senki se tudja hópehellyé változtatni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-15 12:21:57
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-15 12:21:57