CSIMPÁNZ
Bús rezisztencia, öklömnyi páncél termelik ki az angyalokat
az ampullákban,
hogy jégtömlőim párduca képtelen
lefóliázni a kudarcot,
a kísértetkastély vissza-visszasír,
s az átlós kör egyértelműen kihasznál,
jelképek navigátora, hegyezd ki a tollbamondást, mert vénjei a határtalannak
a közügyeimbe is belefolynak,
mert hallevest habzsoló modorosságom minden éjjel felragyog,
a részvét kapjon két pirulát, vagy egyet sem,
nem olyan nagy baj, ha a sztornózók felgyújtják az anyakönyvi kivonatom,
nem börtön az, hol egy sereg katona ugrál,
nem is ékezethiányos az igézés,
erről próbálnak meggyőzni a tampongyárak,
hogy motollává változtam, nem az én hibám, hanem a főhajtásé, melyet, ím, agyonmasszíroz
egy láthatatlan bugyor,
merész hajlamaim legénybúcsúján a mártírok elkopnak, vagy felszítják
a támadókedvem a borrégiók vesszőfutása ellen,
vad szeretkezési hullámaim egy kimustrált traktornak köszönhetem,
indigók leskelnek, de kihúzom magam, igen,
sürgős beavatkozásra van szükség, mert az oszlop kicsavart végtagú szfinx,
belelát a felhőimbe.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-21 20:07:30
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-21 20:07:30