legalábbis
Legalább a száraz fûszálak hossza egyenletes egy
ilyen finoman hangolt kaotikában. A barnában
nem lehet csalódni, de bízni sem igazán, csupán
csodálni rejtelmeibe burkolódzott sárgyopárjait.
Nem szabad a félénk, morózus szarvasszörnyetegeknek
álcázott katicabogarak álmait ilyenkor megzavarni, mert
a szélvacogtatás tovább keményíti a befagyott tavak
cserépszál-repedéseit.
A csend-tilalmat idõnként megszegi egy-egy
lebegtetõ faágreccsenés, és elrejtett kémeit felfedi olyankor
a szétszóródott csigaházsereglet.
Tovább bolyong a megnehezedett, frissen hátrahagyott
vadlábnyom ösvény, és ha az utolsó falevélhírnök
bejelenti szokatlanul merev tájüzenetét,
akkor szenvtelen visszafogottsággal
kérlelhetetlenül virágzik is már újfent a tél..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-27 15:41:10
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-27 21:25:45