totem
előttem szellemi sík és lét
ólomüveg az emlékezet
áldottak legyetek medvék
tisztábbak mint aki kezet emel
vadászat kezdődjön nálatok
amikor a szél sámándobok ülepére ver
játszatok s ejtsetek vadat
a nyilazás ünnepére
áldjon titeket természetanya
amikor bundátok hóban ázik
és ha fut a szarvas előletek
jöjjön jó húsú másik
szembogaram színtört pillantása
fenyők közötti csendbe varázsol
látni kellene olykor
amint üveges tűz olvaszt fog alatt
állatlelket amely árnyék
csak a sámán máglyája hívja elő
én itt vagyok ti ott medvék
a fejbe lőtt coyote
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-17 13:20:55
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-17 19:29:18