Halál-nász
Muharbordák közt sajgó virágporc, kín-színpad,
meszesedett gyászvázról pattant tűzcsigolyák.
Széjjelkent est-magzatvíz az emlőtlen anyaföld
tércellahomályán, fényficam steril ködpólyában.
Rend-erekkel fércelt, meddő atmoszféra-méh.
Túlhordott űrmagzat Ozirisz-könnybe mártva.
Csillag-ólakba deportált menny-villanás, halál-nász,
kibicsaklott irgalomsámfák mezítlábas angyalok
köszvényes szárnytollaira aggatva, oltár-érés,
emberfélés-küszöb, csapolt keresztvízhab kilöttyenve
advent-fehéren, tűző vízkeresztté fagyva, hő-csipke.
Dadogó darázsderű dallá döngölve, szomj-szilánk,
fába karmolt böjtkáromlás, vetélés-tor, düh-prém,
elnapolt csend-abortusz, alvadt vérszike-csőrök,
pajzsmirigyrügyek, vérbajos hajnalhasadás-csonk
izzadság-piercingje, villám-horgas felhőfosztás,
boncmester-szürke kripta-tükörkép tó-bozótban.
Alkony-színtelenül lobogó lobogózuhanás-sikoly
ég és föld között. Árnyék-kente kenyérszelet-eskü.
Kőkori feltámadáscsíra vasmadzagra fűzve. Kor-mozsár.
Öröklét-körmökkel vájt sírhely-álarc, kozmosz-dagály,
élre-vasalt istenkáromlás-kelengye, hatály-apály.
Közöny-rák, felejtés-inger, mű-láb-cédula, iszony-küszöb,
lángolás-protézis, dér-mankó, tér-dorombolás. Szűz-kút.
Tabu-kontraszt-hántás elmepengével. Lázkehely-heg.
Szamócanyálhálóba gabalyodott légy-sors. Kéj-agancs.
Szentimentális kényszerrezgés-drótra csomózott hit.
Fénnyel bélelt nejlon-galamb olajágtövis-koszorún...
Irgalom! Szerelem, nincs szavam pillangóhalálra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-09 08:26:07
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-09 08:28:27