Tél lesz, van, volt
Félve nézek ki a tetőtéri ablakon,
az előbb még sűrűn esett a hó, de vajon most is sűrűn esik?
Mielőtt háromszor megtagadod magad, elkészül a kakaspörkölt.
Az ablakom résnyire nyitva maradt,
hátamon a tél helyett valami hírnökszerű,
bár tagadhatatlan a reggeli zúzmara
akár a fogszabályzó, olyan a remény.
Megszólalt a telefon, izét akartak eladni,
(izé az is, hogy ha beszállsz, gazdag leszel)
Én inkább kiszállok.
Ha azt mondom 1 éve havas eső esik, ködös, nyálkás az idő,
a rádióból szar zene szól, meg hazudnak,
a környék legjobb fagyisa soha többé nem nyit ki,
a Barátok közt című sorozat
csak egy általam nem fogható csatornán folytatódik,
a felségem ragyogó teljesítményét kinevetik,
évek óta egy gőzmozdonyt sem látok közlekedni,
már a cola íze sem a régi…
Ha ezt mondom, Te mit válaszolsz? Mert ezt mondom! Havazik.
Gyermekszobákra nyíló hálószobákban élünk,
És titkunk, hogy bölények szívét ássuk a földbe,
Újabb bölényekért…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-09-22 13:38:45
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-22 13:38:45