Milyen is lehet az utolsó pillantás,
mikor a kéz gyanútlan és iránytalanul,
akár hófúvás alatt nyújtózó keresztút,
megtorpan, majd kísérletet tesz egy érintésre?
S vajon lehetünk-e messzebb egymástól ott,
hol kertvégi gallytűzbe vesznek a csillagok,
holott a kulcsra zárt közelség ablakkeretén
virágszín messzeség lobog?