Mazurkafutamok
A hét napjai vállfákon
lógnak a szekrényben
ünneplőbe öltözött szívvel
leakasztanék egy vasárnapot
nem főznék délelőtt
meghallgatnám a misét
és gyönyörködnék Bachban
*
Koballtkék zápor
Bánatcseppzuhogás
Találkoznom kéne a szerelemmel
várni egy régmúlt ölelésre
integetni Chopinnak
mazurkafutamok
*
Ott vagyok minden robbanó percben
minden festékes álomban
minden összekent vásznon
önmagam látom
*
Állok a tükör előtt
ám legszívesebben
átmennék a tükör túloldalára
lennék Alíz találkoznék
rejtett csodáimmal
virágos réten énekelnék
koszorút fonnék
egy vén fára felakasztanám
megfürödnék az álmos folyók
lusta vízében
és incselkednék a holddal
*
Nyár van
fojtogató nyár
nyaral a szeretet is
meztelen talpam
fölsértik gyűlöletkövek
mennék tarlón
lábammal tüskéit simítva
és mesét mondanék
a búzaszemről malomról
lisztről cipóról
*
Állok a szekrény előtt
mit vegyek föl
hogy vasárnap legyen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-07-20 14:03:01
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-21 07:28:48