Záró jel [távolodva közelítő szőtt s] Bezárva
„Olyan gyorsan elmúlt az idő hogy
már minden sokkal később van”
J. Sartorius
[térben
felejtett aszott bőrszütyő
ben zörgő csontokat cipel
szűnő pillanatból át
egy épp tűnőbe
kezével
hajában babrál tépné legszíve
sebben
de most a hüvelykjével teker
szálakból gyűrűket mutató
ujjára s mikor végére ér a
hossznak csak egyszerűen kihúzza
ujját a spirál végén hogy
majd egy másik tincs kez
deténél csavarodjon tovább
egykedvűen
a haj
karikákkal körbe-körbe
mint egy pillanatból
épp eltűnő tér
ben felejtett aszott bőrszütyő –
*
a gyérülő fényben ősz
neszez mintha lenne
benne valami zsörtölődik
nyüzsög szüntelen
nem bírja
magába fojtani jót tenne
most
egy snikers szelet
abban
tuti lehet
valami
a silbak ahogy
sentinelbe átmegy
az nem semmi
katarzis
eljátszik
a gondolat vele képtelen
magának marad
ni
a láthatót mondani
nem kell ma
napság is minden az
ami
a gyérülő fényben ősz
neszez mintha
benne lenne valaki –
*
szender ül
a múlt pillanatában sírás és
kacagás
bábként hallgat van ki
nem nézett az órájára
távolodik
a megfoghatatlan
lélegző kőfalak
málladoznak
izmaiba szorul a kigyúrt agy
bitófából is készülhet
fogas ha Fortuna szekerén
elsuhan
libikókán billeg
háromból az egyik
szemében dulux színkártya
meggondolatlanul turmixszolja
a jövő képét
ahogy ő látja
felhőterasz szélén
láblógázva ücsörög Einstein
fagyit nyalogat
és ott
fönn se csinál semmi mást
csak ül és mosolyog
és mosolyog nyal – ]
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-06-21 21:20:48
Utolsó módosítás ideje: 2017-06-21 21:20:48