Farsangvasárnap (jav.)
Farsangvasárnap, csonthagyó vasárnap, böjt előtt,
a mulatság zaja még messzire hallik…
hisz’ derék, kövér telünk volt,
s kiűzzük most az éj-időt:
cifrán, álarcban
maszka-bált járunk –
úgy valóban,
s nem mint máskor szoktuk ezt:
rejtve…
bár néha jó lenne - nekünk is -
nekünk is jó lenne figyelni a Csendre!
Farsangvasárnap, ötvened vasárnap, böjt előtt,
mi mindannyian itt vagyunk most,
itt vagyunk most
az Úr előtt.
Neked, vajon, mit mond a Lelked Csendje?
S nekem?
Vajon tud-e úgy súgni a Csend, ha nem beszél?
Farsangvasárnap, sardóvasárnap, böjt előtt.
A legények sorra jártak: sardóztak vagy koledáltak.
"Mutassatok nekem egy dénárt:”
Jézusnak nem volt.
Nekem sincsen, neked sincsen,
de vannak forintos-gondolataink,
s néha gondjaink,
mégis adunk, ha koledálnak,
nem kolbászt, nem sódart, nem szalonnát,
de adunk,
akár a nem létező dénárjainkból is, hogyha kell…
és adjuk vissza mindig
adjuk vissza mindig „az Istennek, ami Istené”.
Farsangvasárnap, hathagyóvasárnap, böjt előtt,
nézd a földeket, nézd a fákat,
a napsugár már felfalta a télidőt.
Tavasz lesz újra.
Tavasz lesz, s újra a Megváltót várjuk.
A szél messzire hordja a bűneinket.
Messzire hordja,
Erdőkertes házaitól,
Erdőkertes templomától messzebb.
Farsangvasárnap, kilencben hagyó harmad vasárnap, böjt előtt,
a farsang végén még mulatozhatsz,
aztán készülj,
kérlek, készülj fel a Csendre.
Jézus Veled van.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-03-19 18:10:40
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-19 18:10:40