Dicséretemre (változat)
Ha megérem az Alzheimert, remélem elmeséled majd, milyen csodálatos voltam
egykor. Elbűvölő személyiségemmel zenészeket, sportolókat, professzorokat
szédítettem, elhódítottam a barátnőim szerelmeit, mátrixos
mozgásommal mosolyt csaltam a razziázó rendőrök arcára a kocsmák előtt.
Mondd el majd kérlek azt is, hogy mindezek ellenére csak
Te kellettél, hogy kókuszdiót kaptál első karácsonyunkra ajándékul, örökre
rám emlékeztetendőn, meg apró fa- malacot székely rovásírással a fenekére
vésve, hogy " Te vagy az életem étterme, re ronda, szőrös állat!", és te vagy
az egyetlen, akivel józanul is..., kétszer is, ezerszer is..., mindig...
Meg hogy milyen brutálisan szép voltam az esküvőnkön, hogy hogyan
küldtem el a vőfélyt melegebb égtájakra, amikor
lelilikézett, hogy hogyan mosogattam a nászéjszakánk helyett száz ember után
rendületlenül reggel nyolcig én, a borsószem királykisasszony, boldogan.
És meséld el majd kérlek, hogy hónapokig, évekig
ünnepeltem minden kedd és csütörtök hajnal háromnegyed háromkor a lányok születését, hogy éjszakákat virrasztottam át Őszőkeségét és -Barnaságát csodálva.
S hogy egykor, az az üres kagylóhéj, ami most vagyok, úgy nevetett a vicceiden, mint
senki más.
A terv! A terv az volt, hogy együtt
ülünk majd a padon ősz öregen, és gúnyoljuk a népet mi, a hülyeségben felsőbbrendűvé
aggott nemesek, s hogy mi leszünk a Muppet showból a két vitriolos vén, akiket mégiscsak valahogy lehet szeretni. Mert ugye lehetett?
És mutasd meg majd kérlek akkor, amikor már nem leszek önmagam, a verseimet is. Persze
csak a jobbakat! Mert emlékezni bár nem fogok rájuk, rád, minden bizonnyal mosolyt csaltok majd bamba ábrázatomra, és akkor majd talán újra gyúl a fény tekintetemben, tekintetedben, egy új kapocs, talmi kötődés a régi kedves és az ismeretlen között, mint elhagyott
szerető és becsapott barát nosztalgiájánál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-27 08:11:01
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-27 08:18:01