Szerelmes hozsanna
(Korányi Mátyás meglátásai alapján.)
Mi legyek? Könny legyek, ha szemembe gyűlsz.
Most négyzetre emellek, és kívánlak,
Mert szeretem, ha magányosan ülsz,
Amikor élve-félve megtalállak.
Meddig lobban, és hogyan parázslik
A zsarátnok? Fesd meg te, zsarnokom!
Úgy vagyok, mintha a hű komornyik
Csukná-nyitná veled a Világot,
S miként a bőröm alá rejtőzött
Gyereket, dédelgetem a rákot.
Hosszan ringatom, elkendőzöm
Kopasz csontfejét, tán így kívánom.
Varázsszőnyegen, és mondjuk kedden,
Ezeregy pókhálóból szőtt reggelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-24 11:37:38
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-25 19:53:37