MIÉRT
Miért szeretlek, kérdik,
mintha azt kérdeznék,
miért élek, miért veszek
levegőt, mit keresek a Földön,
vagy Kit. Nem kereslek. Hiszen
ott vagy te mindenben, mióta világ
a világ; ott vagy készen a semmiben,
a teremtés előtti nem-létben,
a mélység feletti lebegésben,
a sötétség helyére lépő fényben,
a biztos felé mutató majdnemben,
a semmiből összeálló egészben,
a hasonlók különbözőségeiben
és a különbözők hasonlóságaiban.
Ott vagy, s én nem kereslek.
Ha jössz, lassan közelíts!
Mióta szeretlek, tudom,
hogy szeret Isten.
2014. november 5.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-07 18:02:05
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-07 18:32:45