fabula mater I., II.
I.
huszonéve porciózlak
havonta magamba tuszkolok
egy emléket rólad
rondát
hogy örökké éhezzek
és örökké haragudjak
a mai - hányás és savanyu italszag
és ahogy az ajtót betörtük rád
a derékig felgyűrődött ing a matrac
leejtett állal ott aludtál
napokig
(négy gyerek várt míg eluntad a drámát)
és a halált gyakoroltad
II.
a falat én mostam le
én mostam le az
arcára tapadt barnát és
úgy tettem mintha aludnék
éjjel mikor ernyedt combjait
tárták széjjel (az ember
nem bámulja üzekedő apját)
másnap lemostam a rászáradt nyálkát
meg se rezzent
félig nyílt szeme messze
messze nézett
halni vágyott de csak
átaludta az egészet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-13 15:20:54
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-13 15:20:54