Érzékenység
Gyerekek voltunk, félig öntudatlan
éltük életünk virradat-korát.
Vígan telt időnk egész napon át
gondtalan játszva bársonyos homokban.
Váraink polcolt, szűk alagútján
versenyt kúsztunk. (Fenn büszkén a bástya.)
Tiéd összedőlt. Romok kapitánya,
– Most a tiédben játszunk tovább – szóltál.
Bensőmből más hang: soha! Semmikor!
Vágyadból kín lett, könnycsordító bánat.
Konok maradtam, nem adtam a váram!
Sírtál, tomboltál. Jött az anya-szigor,
lendült szaporán, fel-le járt keze.
Fájt, hogy miattam püfölt vele.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-10 22:28:48
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-10 22:28:48