Enigma
óh, mi ez az ég
pókszövet
bogár vagyok falon, mit
ujjaddal követsz
körmök levágva, haj levágva
szalámi leszelve
minden rend szerint
rendezett megint
csikket nyom el kezén
lefekszik a peronon
arcán vastag borköd ül
száradt takony
ül, kormány mögött
szemében az idő
kitekert üldözött
ajtót zár, az asszony csalja
elindulni mer, ősmagyar fajta
jegyet néz, bérletet
itt lakik a végeken
ül, pult mögött
mennyi? húsz deka
maradhat? zörg papír
nem szól semmit az arca
majd hátitáskával
megy haza
hajára száll a vér szaga
ül, két comb között
matat, alig fáj
ugye nincs baj? kérdi a lány
asszony, a gumikesztyű
lassan összegörnyed a zsákba dobva
meg van szokva
receptre gyógyszer, vegyszeres
a hangja
mint régi ószeres
lejárt idejű gyógyszeres
ül, majd ha hívják
a birkák, béget is
rendkívül humoros, érez is
élet is, végül is szór földet
koszorút cipel
a kocsmában zenegép
benne néhány régi siker
hogy szomorú vasárnap
és pohár meg csikk meg
kávé meg süti
hazafelé egy autó elüti
hazafelé
ül, iskolában
nézi irka, ő egy másik diák
combját mustrálja
a kétismeretlenes már nem megy
mi is az, két ismeretlenes
egyenlet
aztán hazafelé
cipőjén rágó
rágcsálók az égen
szürke lepények felhők
romba, rumba
majd szombaton romkocsma
majd délelőtt iskolakapualj
majd este mozi rézivel
majd korán kell feküdni
reggel menni kell
pókszövet
mit pók szövet egy pókkal
az vagy, az a pók
mit ujjaddal követsz
ólomkristály szókkal
köhögsz, álmodsz meleg cipókkal
köröm levágva, haj levágva
szalámi leszelve
minden rendezett
erezett kezed
erezett fák, levelek
levesporok
könyvek polcodon
szádon fény
szemeden érme
érme
kettő
minden kettő
kétismeretlenes
egyenletek
vagyunk, itt
vagyunk
kétismeretlenesen
megfejthetetlen
enigmák
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-28 11:34:57
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-28 11:34:57