Csehül
Hosszú verseket olvasok
egy sohasem tanult nyelven,
s bár egyetlen szavuk sem értem,
mindről biztosan ítélem,
jó-e vagy rossz, s lehet,
cseppet sem tévedek,
nem értelem a vers,
de ritmus, de dallam,
és ki tudja, én ugyan nem,
miért kutatok feszülten
igét és rímet, s mindabból,
amit most papírra szültem,
egy maláj, spanyol vagy abház
miféle jelentést kottáz,
miket dadog valósággá,
tá-ti-ti-tá, mi-dó-fá-fá.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: LIGET, 2002/7