Fehér papírlap,
Toll a kézben.
Lefejezett fákon
Varjak zörgik
A maguk igazát.
Halott törzsre
Hűl a kéreg,
S a szemérmes
Enyészet elevenjei,
A férgek fűzik
Tovább a szót.
Szemet hunyunk
Magunk felett,
Tollal a kézben,
Okos írástudók.
Konferenciák,
Korreferátumok
Korma porlik alá.
Ezer délutánon át
Vicsorítja fogát,
Pedig dönteni kéne,
Mert áll a kereszt,
S nincs sok időnk
Feltámadásig.