Lakota sziú délután
A Missouri folyón tegnap átkelt a délután.
Lakota sziú indián formát öltött,
kezében csörgőt csörgetett,
harmatkásafonatot simogatott, ahogyan
átkelt a délután a Missouri folyón tegnap, -
lakota sziú indián formája volt.
Talán dalolt is, igen: halkan, mert
nem szerette volna felébreszteni
a szörnyeket. Valami lakota sziú éneket,
szemét lehunyva, érzelmeit összefogva.
Leciya tuwa makipanpelo.
Wakinyan, wakinyan
és tegnap nem hasította ketté az eget
a mennydörgésmadár,
gomolyfelhők sem takarták el a napot,
a jégeső, a villámlás is elmaradt;
a Missouri folyót csendes
fohásszal ölelte át a délután és a part.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-03-12 21:54:05
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-12 21:54:05