Magánmitológia
A Piedra folyó partján ültem, és írtam,
hátratört, olcsó giccseket.
A szemed mélyéről például,
meg az újra fellelt szeretetről,
amiért csontosra jártam a talpam,
végül mégis önmagamba nézve csillogott fel: gyűrű a pohárban.
A hajad esését gyökerekig érő fűzlombhoz hasonlítottam,
míg meztelen szegénygyerekek hugyoztak a vízbe a túloldalon.
Minden, ami veled kezdődik olcsó klisé.
Már rég nem számolok a kihúzott vállak lehetőségével.
Először a melleidet felejtettem el, jóseggű nők sziluettjére
cseréltem tested íveit, majd elhagytam a szemed színét,
kiesett zsebemből mosolyod is.
Ez a megtört szívek busidója
– írtam,
és valahogy úgy akartam befejezni,
hogy kettőnk sorsát máshol talán összemossa a folyó sodra.
Végül mégis pinát rajzoltam a papírra,
és kilyukasztottam a közepét az ujjammal.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-03-03 16:22:33
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-03 16:40:04