Édesipari melléklet
Jönnek megint a halál-szeműek, a bivalycsontúak,
kígyóbőrösek, elefántlábúak, füsthajúak, papírtestűek.
Szőrös őszibarackhéj-hasukkal, körtefenekükkel, fügelevél takaróban
pókujjakkal tapogatnak, pörköltmandula-tekintettel mérnek.
Lófarkasok és fehér damaszt-masnisok.
Szőlőfürt, zsömle, tejeszacskó:
mellek, kinek miként adatott.
Szögletesek, kerekek, vonalasok, jönnek.
Bizonytalanok és távoliak és az éppen vitorlát bontók.
Aranypénz körműek, szirének, medúzák
úgy jönnek, hogy mennek, mint a hullámok
viszik a szines kavicsokat.
Szines álmokkal zoknit stoppolnak
négyszögesítik a kört és átbújnak alatta
szemszínt, ruhát, hajat, arcot váltanak,
lesülnek, kifakulnak,
összeütnek egy rántottát mozi elött
virágot locsolnak, fésülködnek és agyonütnek
egy darazsat, fullánkját papírdobozban őrzik.
Megmentik a jeges esőben autó-
kerekek közé futó szőrös kis állatokat.
Tűt szúrnak a tésztába, hogy kisült-e,
poharakat törnek, leoltják a lámpát és gyertyát gyújtanak.
Fölparázslanak, berúgnak könnyű bortól,
nevetnek, elalszanak, mézet izzadnak és
dirib-darab marék cukortörmelékké porlanak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.