Karácsony
Apa ment el, nem én,
anya mégis velem kiabál.
Szerinte túl lassan eszek
és túl sokat kérdezek.
Olyan vagy mint apád!-morogta,
én meg csodálkoztam,
hogy csak most jött rá.
Idén nem jön a Jézuska-
mondta még anyu mérgesen.
Nem tudom,
miért pont rám haragszik,
mikor én itt maradtam.
Múlt karácsonykor is csak azért
ugráltam,
bolondoztam,
meg kiabáltam az örömtől,
hogy anyu boldog legyen.
Úgy örültem a macinak, mint egy dedós,
pedig a levélben nem is ezt kértem.
Meg amúgy is kábé öt macim van.
Meg amúgy is majdnem hét vagyok.
Tavaly karácsonykor gyereket játszottam,
hogy anyu vidám legyen.
Idén úgy tűnik, felnőttet fogok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-16 22:05:21
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-16 22:05:21