Párizsban jártam ősszel
Mekkora flash lehetett Párizsnak Ady,
szinte hallani, ahogy mormogják
az elaggott házfalak, hogy nézd az arcát,
a dimbes-dombosat, vidéki ez, tele száz titokkal,
mélységekkel, villamoscsilingeléssel
és szitokkal, mit vár tőlünk és mit remél,
és mit mesél, ha fodros szoknyáink
redői közül egyszer hazatér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-02 21:48:21
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-02 23:57:14