Kitettem a lépcsőre
Tegnap feljött a pincéből egy sárkány,
szalonnával a kezében.
Azt gondolnám, ilyenek már nincsenek.
Egy szelet kenyeret kért.
Míg a konyhába siettem, leültettem az előtérben,
de mire visszaértem, már csak
iszapos lé és állott szag fogadott.
A kenyeret kitettem a lépcsőre.
Még mindig ott van.
Estére odakint vércsék lepték el a nádast.
Azóta kissé tétován járok a lakásban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2013/3
Kötetben: Térkép helyett (Budapest, 2014)
Kiadó: Magyar Napló Kiadó
Feltöltés ideje: 2015-12-28 12:10:29
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-28 12:10:29