Ünnepi ima karácsonykor
Istenem, ha mégis lennél,
nagyobb boldogságot ennél
soha nem adhatna senki,
ha a halál meglebbenti
egyszer majd vagy nemsokára
életem, s karácsonyfára
akasztom a díszeimet,
csillagokat, üveg szívet,
hogy az ünnep szép lehessen,
hitem nehogy alább essen,
te leszel majd karácsonynak
szent értelme, mint a holnap
a legutolsó nap után,
s ünneplem félszegen, sután,
hogy te vagy az én istenem,
te adsz hitet, erőt nekem,
légy majd lelkiismeretem!
Te voltál, akit tagadtam,
légy erős velem, miattam!
2015. december 25.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-12-25 02:34:28
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-25 03:10:13