A víz lefelé folyik
Minden dolog nagyon nehéz volt,
mielőtt nagyon egyszerű lett,
haragos szürke volt az égbolt,
a mamlaszoknak nem kedvezett.
Többször végig kellett gondolni,
mihez kezdjen előbb az ember,
a virágokat meglocsolni,
vagy esőn hagyni türelemmel.
A lusta takarékoskodik,
erőn felül nem vállal semmit,
a víz az csak lefelé folyik,
(tévedek én is valamennyit).
A zsák megtalálja a foltját,
ezt felismerni gyerekjáték,
nem járathatja a bolondját
velem seki, fő a jó szándék.
Legyen meg a te akaratod,
imádkozom a miatyánkot,
követnek is kicsik és nagyok,
s aki nem, annak megbocsátok.
Így lesz egyre könnyebb az élet,
bár eleinte nehezebb volt,
én már sekivel nem cserélek,
csak ne szakadjon rám a mennybolt!
2015. november 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-11-30 05:50:15
Utolsó módosítás ideje: 2015-11-30 05:50:15