a házad
a csend elmélyült hallgatásával kezded
aztán az árnyakat és az arcok barázdáit választod el a semmitől
hideget és meleget tanulsz
és amennyit markolsz belőlük
annyit viszel magaddal tovább
később bejárod a szobádat
az egész házat
pincétől a padlásig
kiszöksz az udvarra
nyaggatod a kutyátokat
letaposod a virágokat
és kibámulsz a kerítés lécein
felfedezőútra indulsz
pár bokrot és fát kinevezel erdőnek
a patakot folyónak hívod majd
megismered a barátságot a szerelmet
ölelésekből és kézfogásokból
házat építesz
ahová mindenhonnan hazatérhetel
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-07-09 20:07:07
Utolsó módosítás ideje: 2015-07-09 20:07:07