Az arcra kell köpni !
Szívem és elmém pihen.
Csak idegek dolgoznak.
A környezet ingertelen.
Nincs az, hogy egy jó szóval még
lázba hoznak.
Elmegyek egy tehetetlen gyalognak.
Lépek. Lépek. Mit csinálnék?
Úgyis lépnem kell a szarkupac felé,
ami az egyre több lépéssel a tükröm alá ég.
S azt is úgy nézik végig,
mint haldokló cserebogarat.
Van kinek jó, ha a lelkem vérzik -
gondolom, pedig a halál itt észrevétlen marad.
Nem veszik észre, hogy bejöttünk,
nem veszik észre , ha távozunk.
Nem látják azt se, ha köptünk.
Nem hallják azt se , ha átkozunk...
Több kell ! Az arcra kell köpni !
S a fülébe átkozni azt, kinek mondod !
Az ajtót bezúzva kell a színre jönni !
- Hiába van kilincs - S távozni is úgy,
hogy lássák, ahogy rontod....
Lássa a vért porondod !
Lássa a sírt! A csontod !
A könnyed és a gondod -
Hogy mit és ahogy mondod -
Akkor költő vagy , fiam !
Akkor megjelensz még !
S e nagy szürke jég felrian
kiszökik a tavasz ,
s majd lesz rólad emlék...
Ha nem, akkor maradsz munkaló.
kinek se verse, se lelke.
Leszel majd tucatján haló
ebként elvermelve...
Jól gondold meg fiam,
hogy költesz -e verset.
S ha tavasszal majd rian;
Ott leszel -é a feltámadottak közt,
kiket megismernek...
Jól gondold meg fiam -
Mert hisz "Ki mént vet..."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Költőként élni Feltöltés ideje: 2015-05-13 22:28:59
Utolsó módosítás ideje: 2015-05-13 22:44:40