Végh Tamás
Reszket a zászló
Rongyos zászló,
Repked a szélben,
Rajta roncs felírás
Ázik, enyészik,
Remeg éppen.
Hőstelen évek,
Tegnapi szépek,
Lépnek elébed,
Hirtelenül.
Repked a zászló,
Rongyos a szél,
Fürdik esőben,
Mi aranyat ér.
Verdes a zászló,
Mosdik a szélben,
Reszket a fényben,
Reccsen az árnyék,
Rávetülőben.
Reszket a zászló,
Verdes a fény
Kényszerű tények
Kérge kemény
Vastag idők tenyerén.
Tegnapi hősök,
Hagyományőrzők,
Múltba lenézve,
Voltat igézők.
Verdes a zászló,
Reszket a fényben
A szép kikelet.
Kisded akácnak
Ága lehajlik,
Gyönge fehér
Gyöngyszekerén
Tűzbe repülne,
Ha nap heve kél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-07 08:23:37 Utolsó módosítás ideje: 2015-05-07 08:23:37
|
|
|