Vallomás L-nek
úgy csöppentél bele a hiányba
mint esőkoppanás a szavannán
amikor már magamból kizárva
filozofáltam isten bal karján
jobbra már nem vágytam, kietlenül
és szürkén festett a világ ott lent
figyeltem, ahogy a tó elmerül -
katlanban - s a halhatatlan bort fejt
előbb horoggal halat oszt élve
és mindent mi szemnek láthatatlan
felhalmozza egy korhadó stégre
én meg korlátlanul hátrahagytam
azt, ami a kondérokban megfő
szálkás szavakat írtam az égre
míg te, a rózsából párálló felhő
belebegtél a nukleáris télbe
(Dalí: Meditatív rózsa c. képe alapján)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-30 13:12:10
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-30 13:12:10