Tanulmánytöredék
Apám nyugdíjas esztergályos.
Paradicsomot termeszt tenyérnyi
veteményesében.
Hajnalonként utcát söpör.
Téblábol, fényképeket nézeget,
felönt egy-egy kupicával.
Temetőbe, közértbe jár,
apró anyját megcsókolja néha.
Havonta egyszer nyakkendőt köt,
s meglátogatja unokáit.
Gyümölcsöt hoz vagy krémest.
Sokat eszik, ritkán beszél,
kissé már nagyot hall.
Kora délután kalapját
homlokába húzza, elköszön.
Hazamegy, lefekszik.
Keveset van ébren.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.